De weblog met de positieve vibes!

17.6.12

Drie dagen in de jungle

Drie dagen relaxen in een dorpje in de jungle. Dat is schorpioenen in je slaapkamer, net als giftige duizendpoten. Maar ook hangen in een hangmat en niet veel meer doen dan een beetje staren naar de rivier, waarvan het waterniveau onder invloed van het gestaag aanvangende regenseizoen veel meer dan gestaag stijgt. 's Avonds eten in een uitgestorven restaurant of wat daar voor door moet gaan en 's ochtends stokbrood met een ietwat taaie 'bite'. Maar ja, de vorige dag dan ook speciaal ingevaren vanuit Luang Prabang, dus wat verwacht je? En yoghurt? Yoghurt eet je met een vork! Da's duidelijk.

Drie dagen in de jungle. Dat is jeuk aan je voeten van de steekbeesten, die zich helemaal niets aantrekken van het anti-steekbeestenspul dat je toch maar trouw blijft smeren. 's Nachts wakker schrikken, omdat je vergeten bent je malariapil te nemen en dan je teen stoten in het aardedonker, omdat er slechts elektriciteit is tussen zeven en half tien. Maar het is ook niet veel meer doen dan twee boeken lezen en het gevoel hebben dat je eindelijk echt een beetje tot rust komt. Oh en is dat niet de boot naar Muang Kua? Goh, die is ook vroeg vandaag!

Drie dagen jungle. Dat is drie dagen niet bellen en geen internet en daar dan toch een beetje kriegel van zijn. Maar ook genieten van het gezang in het woud: het geluid van de krekels, de kikkers en de gekko's. En dat is die ene haan verdoemen, die je om half zes wakker kraait.

Drie dagen. Da's net mooi voor een stadsmens zoals ik...

[Zie ook: Dossier Vietnam & Laos]